NIEUW BIJ KSA?

Ben jij nieuw bij onze jeugdbeweging? En weet je nog niet goed wat KSA inhoudt? We geven hieronder een korte uitleg over onze werking.


Wie zijn we?

KSA is ontstaan uit 2 jeugdbewegingen: KSA (Katholieke Studenten Actie) en VKSJ (Vrouwelijke Katholieke Studerende Jeugd). Hun wortels gaan terug tot in het begin van de 20ste eeuw. In 1978 fusioneerden ze waardoor KSJ (Katholieke Studerende Jeugd) erbij kwam. Sinds september 2015 vallen al deze jeugdbewegingen onder één naam nl. KSA. Zo gaan we als jeugdbeweging voor een sterker merk!

KSA Zonnewaarts Op is een jeugdbeweging voor jongens tussen 6 en 16 jaar gevestigd te Dilsen. KSA Zonnewaarts Op werd reeds in 1957 opgericht. Via deze link kan je ons archief raadplegenhttp://users.telenet.be/ksadilsenarchief/start.html. Wij zijn een jeugdbeweging voor jongens, door en voor jongeren. Dit betekent dat de leidingploeg bestaat uit jeugdige vrijwilligers die zich in hun vrije tijd inzetten voor de jeugdbeweging. Onze leiders volgen de animator-cursus bij KSA Limburg. Daar leren ze spelenderwijs om leiding te geven aan een KSA-groep. Spel, jongeren, animatie, creativiteit, begeleidingshouding, veiligheid, ... komen hierbij aan bod. Op het einde van deze opleiding behalen ze een animator-attest. 

Tweewekelijks organiseren we activiteiten voor al onze groepen. De twee jongste groepen (piepjongknapen en jongknapen) hebben activiteit op zondagnamiddag, de knapen en jonghernieuwers hebben activiteit op vrijdagavond. Daarnaast is er voor de twee jongste groepen het ledenweekend in de paasvakantie. In de zomervakantie organiseren we een kamp voor al onze leden.

De PJKN & JKN hebben activiteit op zondag van 14u00 tot 17u00.
De KN hebben activiteit op vrijdag van 19u00 tot 22u00.
De JHN & HN hebben activiteit op vrijdag van 19u30 tot 22u30.

Daarnaast organiseren we enkele grote activiteiten om ons extra te profileren als jeugdbeweging. Zo organiseren we jaarlijks:

  • Startdag in september
  • Sinterklaasfeest
  • Eetdag
  • Filmweekend

Verder nemen we ook deel aan de initiatieven die de KSA-koepel organiseert. Voor de PJKN en JKN is er het Doki-Fun-Festival (tweejaarlijks, in de even jaren), voor de KN is er Knavo (tweejaarlijks, in de oneven jaren) en voor de JHN is er de bekende Joepie-tocht (tweejaalijks, in de oneven jaren).

Hoe wordt je lid?

Als je nieuw bent, kan je de 2 eerste activiteiten vrijblijvend uitproberen. 

Je mag gewoon even binnenspringen tijdens een activiteit en de leiding zal je dan graag vertellen bij welke leeftijdsgroep je kan aansluiten. Je mag ons ook een mail sturen of ons contacteren via Facebook.

Als je je na de kennismaking wilt inschrijven dan kan je dit online doen via Inschrijvingen. Je ontvangt van ons een bevestigingsmail waarin je uitgenodigd wordt tot het betalen van het lidgeld. 

Wat doet KSA?

Naast de activiteiten op zondag, organiseren wij elke zomervakantie een kamp voor alle leden èn de leiding. Hier kijkt iedereen een heel jaar naar uit! Het is de meest leuke en onvergetelijke tijd van het jaar! Het is dus zeker een aanrader. Om even te wennen aan het "grote" kamp, organiseren we voor de jongere groepen een weekend in de paasvakantie. 

Verder organiseren we ook een filmweekend, weekenden voor de leden, leidersweekend ter voorbereiding van het kamp, ... . Om ervoor te zorgen dat onze werking kan blijven bestaan, organiseren we ook elk jaar een eetdag en om de 5 jaar een jubileum.

Meer info?

Hebt u nog vragen? Aarzel niet ons te contacteren!

info@ksadilsen.be

https://www.facebook.com/ksadilsen/

Hoofdleider Carlo Aerts +32 493 08 85 57